VvE’s uitgezonderd van kostbare Warmtewet

warmtewet-250x188

Verenigingen van Eigenaren met een gebouwgebonden warmte-installatie worden uitgezonderd van de verplichtingen die volgens de Warmtewet gelden voor een warmteleverancier. Dat staat in een brief die minister Henk Kamp van Economische Zaken begin juli naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Belangenorganisatie VvE Belang spreekt van een belangrijk succes. ‘VvE’s krijgen nu niet te maken met veelomvattende en kostbare verplichtingen en lasten die de Warmtewet voor hen met zich meebrengt.’ VvE Belang maakt al sinds januari intensief bezwaar tegen de invoering van de Warmtewet.

In de Kamerbrief stelt Kamp dat de verhouding tussen de VvE als warmteleverancier en de appartementseigenaren een fundamenteel andere is dan de verhouding tussen andere warmteleveranciers en afnemers. Appartementseigenaren zijn geen ‘gebonden gebruikers’: ze bepalen zelf het beleid van de VvE; ook op het gebied van warmtelevering. Ook noemt Kamp de bijhorende lasten en verplichtingen ‘disproportioneel’. Bovendien zou de Warmtewet in veel gevallen leiden tot een sterke stijging van de kosten voor de verbruikers.

Zie hier de reactie en de kamervragen van de minister:

kamerbrief-over-vragen-toepassing-warmtewet-en-war

stb-2014-218

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alle informatie over de nieuwe warmtewet